Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Solceller måste underhållas för att undvika skador såsom brand. I dagens program berättar Länsförsäkringar vad man bör tänka på och så handlar det om skattebefrielsen på biogas, något som, legat...
Dagens program handlar om att Gotlandslinsen fått skyddad EU-beteckning och så tittar vi på ett tidigt projekt inom autonomt lantbruk och varför det har fördelar.
I dagens program om att rapsens skördepotential kan ha fått sig en törn under vintern, men det kan kompenseras genom rätt insatser. Och vi besöker danska Moveero som levererar fälgar...
I dagens program tittar vi på en ny teknik där vindturbiner på takåsen genererar el även mulna dagar och så handlar det om Norrmejerier som vänt på skutan och nu...
I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om potatissättning på Bjärehalvön och smittläget för Mycoplasma bovis i avelsbesättningarna.
I Lantbruksnytt måndag blickar vi mot spannmålsmarknaden där priserna fortsätter att falla.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Vid vart fjärde år händer det, gödselspridare kan rulla på fälten redan i februari - vid skottår. Lantbruksnytt följde med på kurs om fång- och mellangrödor.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Fulla lager pressar spannmålspriset
Nytt foderberäkningsverktyg för lammproduktionen
Flytgödseln ut före sådd
Max tio vildsvin kvar i kärnområdet
Kylan ställer till problem med sockerbetsleveransen
Kraftig ökning av anmärkningar i provtvätten
Gödselpriset beror på utbud, efterfrågan och produktionskostnad
Fågelinfluensa i Skåne
The Absolut Companys nya datainsamlingsprogram
Framtidsspaning om livsmedelssystemet
En halv miljard till lantbruksinnovationer
Med halmen jämnt fördelad
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.