I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om gamla traktorer och motorer. Lantbruksnytt besöker Traktorvännernas årliga utställning i skånska Degeberga.
Gräsfröskörden är i full gång i Skåne. I dagens program följer vi med och tröskar rödsvingel i ett soligt, men lite för blåsigt, Landskrona. Och så får vi ta del...
Ett år efter branden på Stora Markie står den nya torken färdig. I dagens program tar vi en närmare titt på den nya anläggningen från Tornum. Vi får också höra...
I dagens program besöker vi Fagraslätt utanför Kristianstad där en grupp engelska lantbrukare nyligen var på besök för att bland annat titta på en linsodling. Och så återkommer vi från...
Kalkfilterdikning på Vikbolandet i Östergötland ska minska fosforutlakning till Östersjön. Det rapporterar vi om i dagens Lantbruksnytt samt pratar med Polisen, LRF och Länsförsäkringar angående de problem lantbruket har med...
I dagens program rapporterar vi om rapsförsök från Brunnby Lantbrukardagar och så tittar vi på Kernza ett perent vetegräs som kan komma att revolutionera jordbruket.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen...
Senaste inslagen
Lantbrukares mående undersöks
Tuffa år för norska kvotsystemet
Risker med att avvakta köp av gödsel
Ny idealisk ägare för Wapnö
Prisfallet på åkermark – ingen oro på banken
Sen vallskörd på Wapnö
Åkermarkpriser sjönk 2023
Mossagårdens hampaost på Grüne Woche
Ukrainska lantbruket producerade 18 miljoner ton spannmål 2023
Exaktare styrning i stallet
AI-algoritmer för att optimera lantbrukets energisystem
AVR-dagar hos Swedish Agro Machinery
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.