Energi är en stor kostnad för en grisproduktion, vi tittar i dagens program på sätt att minska elförbrukningen. Och Bollerups gymnasium har investerat i en ny gödseltunna efter ökad produktion...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Från årets försök hos Lyckeby får vi lära oss att mellangrödan ska odlas med samma omsorg som huvudgrödan. Och Agrohill hade tioårsjubileum i Halmstad, där man bland annat visade upp...
Om NGT-grödor blir godkända inom EU minskar kemikalieanvändningen i lantbruket kraftigt samtidigt lönsamheten förbättras. Om det handlar dagens program som även har ett inslag om teknik, som även det kan...
Kedjornas egna varumärken ökar, i dagens program handlar det om hur mycket och så besöker vi en lantbrukare som använt biostimulanter i sin växtodling under flera år och vet hur...
I Lantbruksnytts tisdagsutsändning handlar det om hur svenska myndigheter utfärdat sanktionsavgift på miljonbelopp till en grönsaksgrossist som använt sig av otillbörliga handelsmetoder. Det handlar också om hur lantbrukare behöver samarbeta...
Veckan inleds i vanlig ordning med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna återigen föll tillbaka på de stora börserna.
Vi sammanfattar några av veckans viktigaste händelser. I slutet av programmet presenterar vi vinnaren i förra veckans tävling.
Rise har invigt sitt kunskapsnav och berättar i dagens program hur det ska stärka svensk animalieproduktion och så återvänder vi till Hammenhög för att se hur Lemkens såmaskin kan trimmas...
Senaste inslagen
Fulla lager pressar spannmålspriset
Nytt foderberäkningsverktyg för lammproduktionen
Flytgödseln ut före sådd
Max tio vildsvin kvar i kärnområdet
Kylan ställer till problem med sockerbetsleveransen
Kraftig ökning av anmärkningar i provtvätten
Gödselpriset beror på utbud, efterfrågan och produktionskostnad
Fågelinfluensa i Skåne
The Absolut Companys nya datainsamlingsprogram
Framtidsspaning om livsmedelssystemet
En halv miljard till lantbruksinnovationer
Med halmen jämnt fördelad
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.