Hur breda får lantbrukets transporter egentligen vara? Vi reder ut begreppen i dagens Lantbruksnytt och så tittar vi på det perenna vetegräset Kernza när det odlas på Högestad Gods för...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Spannmålsskörden dragit igång så smått. Vi fick några klipp när höstkorn skördades i närheten av Kristianstad i måndags. Och LRF Skåne är kritiska till Trafikverket och deras sätt att kommunicera...
Den svenska spannmålsskörden ser ut att bli cirka 6,1 miljoner ton i år, Lantbruksnytt pratar med Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen. Och så kan landets potatisodlare osta ut. Det kommer...
Ny vecka med Lantbruksnytt, vi börjar med en kort nyhetsuppdatering med start i en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program blickar vi tillbaka på några av nyheterna från veckan som gått.
Kornflugan skapar skador i vårsådda grödor och vi skall i dagens program få reda på hur Växtskyddscentralen jobbar för att lära sig mer om skadegöraren. Vi tittar också på en...
I dagens program besöker vi halländska Tångagård som för tredje året i rad är först ut att skörda KRAV-morötter.
Vi kikar också på danska One2Feed som har tagit fram en...
Enkel omställning mellan nät och plast, vi tittar på Claas Rollant 455 Uniwrap, och så besöker vi Bjäre Chips som växer starkt och går från lokal marknad till riks.
Senaste inslagen
Få sålde spannmål i tid
Stabilare och högre stärkelsehalt
Lyckad omstart av bruket
Ny djurskyddslagstiftning dröjer
Tekniken bakom bevattningsdammar
Halva spannmålsskörden uteblev
Bevattningsdammar kan säkra produktionen
Cameleon blir modernare
Lantbrukets dag i Riksdagen 2023
Ny ordförande i Sveriges Jordbruksarrendatorer
Svårt bedöma räntenedgången
Swedish Agro Machinery på rätt väg
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.