I dagens program blickar vi tillbaka på några av nyheterna från veckan som gått.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program tittar vi på en tork som byggts ut och byggts om för att klara mer spannmål. Vi får också veta mer om ett nytt projekt för att...
Midsommarafton med Lantbruksnytt innebär ett besök på sockerbruket i Örtofta, där våren varit intensiv för att säkerställa en mer stabil produktion under kommande kampanj. Vi får också följa med när...
I dagens program besöker vi ett av alla de mindre livsmedelsföretag som drabbats hårt i coronakrisen, närmare bestämt Brekeriet bryggeri. Vi får också höra mer om hur lång blomning säkrar...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att det ser ut att bli en ovanligt spretig höstveteskörd i år, åtminstone i Västra Götalandsområdet. Skördeuppskattningar från ett hundratal fält visar på avkastningar mellan...
I dagens program tittar vi på blastkrossning i potatisodlingen som fått ett uppsving i och med att Reglone är på väg bort. Och en vildsvinsnatt planeras i Södermanlands län. Hundratals...
Ny vecka med Lantbruksnytt. Idag startar vi med en rapport från spannmålsmarknaden, och ny forskning menar att kor släpper ut mindre växthusgaser än tidigare beräknat.
Välkomna till Lantbruksnytt söndag. Idag bjuder vi på ett nyhetssvep från veckan som gått.
Senaste inslagen
Första stängselstolpen i marken
Nya funktioner i Agricam
McCormick tror på ökad svensk försäljning
Komforten i fokus på Landinis uppdaterade finalist
Satsar på export av havreprodukter
Dålig avkastning på årets ärtskörd
Lönsamt med mindre betspill
Lite socker i betorna
McCormick hoppas på svensk marknad för ny gårdstraktor
Justera åkerns ojämnheter och få bättre skörd
AFS i Sverige stoppar inte exporten av grisfötter till Västafrika
Prisökningen på nya maskiner påverkar även inbytet
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.