Många lantbruksskolor har bristfällig undervisning vad gäller arbetsmiljö, Lantbruksnytt besöker Naturbruksgymnasiet i skånska Önnestad för att se hur deras utbildning är upplagd. Och så kan scanning av insekter medverka till...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Dagens program handlar om att export vara ett bra alternativ för svenska ekoproducenter när ekoförsäljningen i Sverige börjar att mattas av. Den europeiska ekomarknaden växer.
Och så besöker vi Anders...
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Idag skall vi se tillbaka på veckan i lantbruksnytt med ett lite längre söndagssvep.
I lördagens Lantbruksnytt har vi tittat på verktyget Vencab som hjälper beställare och leverantörer inom entreprenadbranschen att hitta varandra. Det ska även handla om blommor. Förra året blommade hela Österlen,...
I dagens Lantbruksnytt har vi träffat en odlare som satsar mer på stärkelsepotatis. Helt i linje med Lyckeby Starchs önskemål om att öka odlingen för att möta efterfrågan på potatisstärkelse....
I dagens Lantbruksnytt har vi träffat Årets mjölkföretagare 2020 som är Nyhems gård i skånska Lövestad, en gård i ständig utveckling och med god djurhälsa och hög mjölkavkastning. Vi besöker...
Vi besöker Rosersbergs gård som satsar på en export av ekologisk fläskkött till Japan och vill ha fler samarbetspartners. Vi har också besökt Lyckås gård som investerat stort i effektivare...
Senaste inslagen
Höstauktion med charolaiskvigor
Poängsystem för normal betalning ifrån Skåne mejerier
Tydliga skillnader i rapsmästarrutorna
Skörda Lika för ökad jämställdhet i grön sektor
Lönsamt i grunden – Men räntan slår nu hårt
Svaga kronan pressar dagligvaruhandeln
Hög tid att stängsla in grisgårdar
Grisproduktionen fortsätter minska
Mellangrödor är ett måste i Ekologiskt
Positiva synpunkter på solpark
Oro för utebliven ny djurskyddslagstiftning
Odling i nerlagd gruva utmanar
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.