Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Lantbruksnytt onsdag handlar om att det finns ekonomi i att göra biogas av kantgräsklipp. Ett treårigt pilotprojekt lett av Trafikverket och SLU avslutas i år där resultaten är lovande. Agricams...
I dagens program handlar det om tyska familjeföretag som visade udda teknik på PotatoEurope. Och torkan som har försvårat rapssådden i södra Sverige.
Ny vecka och vi rapporterar från spannmålsmarknaden. Fortsatt stigande spannmålspriser men nu ser börserna ut att börja stabilisera sig.
I dagens program rapporterar vi om startinvägningen inför årets köttrasprövningsomgång på Gunnarp som inleds imorgon. Och så blir det en nyhetssammanfattning från veckan.
Vi tar del av programmet inför en demonstrationsdag för enbart frilandsodling av grönsaker, Hortofältdagen i Skepparslöv den 13 september. Och dan före valdagen är Miljöpartiet sist ut i Lantbruksnytts valenkät.
Årets betkampanj blir annorlunda, 300 000 ton svenska betor ska skeppas till Danmark. Lantbruksnytts valenkät går vidare och idag hör vi en representant för Moderaterna.
I dagens program får vi höra om hur maskintillverkare jobbar hårt med teknik som medför att lantbruket kan producera mer med mindre och vi fortsätter vår valenkät, idag med Vänsterpartiet.
I onsdagens Lantbruksnytt handlar det om potatisbladmögel och nya sorter med god resistens. I valenkäten har turen kommit till Liberalerna.
Svenskafoder

Senaste inslagen

200 Deutz-Fahr om två år
EU:s livsmedel kommer att efterfrågas globalt
GPS stölderna kan begränsas
Extra kontroll av gödselhantering
Nya metoder för regelförenklingar
40 procent av kärnzonen instängslad
Rekord på rekord för Klaravik
Effektivare gödseltunna på Bollerup
Full koll på elförbrukningen
Agrohill firar tio år
Odla inte mellangrödan med vänster hand
Utvecklar möjligheter med drönare i lantbruket
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.