Skolbarn lär sig lantbruk den digitala vägen och så tittar vi på en mobil brandsläckare anpassad för lantbruket i dagens program.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I måndagens upplaga av Lantbruksnytt inleder vi som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens upplaga av Lantbruksnytt bjuds det på en sammanfattning av några av veckans nyheter. Du får också veta vinnaren i förra veckans tävling.
Nöddispens för växtskyddsmedel räddar årets ogräsbekämpning i höstrapsen och så besöker vi Hushållningssällskapet i Halland som planerar demoanläggning för solbruk.
I dagens program handlar det om att LRF vill ta skyddsjaktsfrågan på varg till domstol och så berättar företrädare för Sydgrönt om svårigheter denna odlingssäsong till följd av extremvädret.
Lantmännen tror risken är större för att foderpriserna ökar framöver än faller. Detta trots att en hel del spannmål ser ut att klassas ner till fodersäd. Bakgrunden är små spannmålslager...
I onsdagens program handlar det om hur Ryssland blockerar hamnarna och polackerna järnvägen för den ukrainska spannmålsexporten. Vi får också höra mer om LRFs dispensansökan för grönskott i vårspannmålen.
Swedish Agro visar upp nya sorterna Bilbao och Tadeus. Varningar för nya regnmängder. Och ärtor och åkerböna har testats i samodlingssystem för att hitta bra kombinationer för ekologisk odling.
Senaste inslagen
Flera angrepp i försöket Signalgröda mot vildsvinsangrepp
Innovativ värmeväxlare för spannmålstorkar
Ny serie med radhackor från Väderstad
Bättre folkhälsa genom skolmaten
Nyheter från Pöttinger
Effektiv renslastning av potatis
Regelverket är på plats
Lastbärande gödselspridare från Horsch
Spannmålslagren har fallit två år i sträck nu
Lantbruksmaskiner blir inte billigare
Kraftåtgärden: tamgrisarna skall avlivas
Autonoma satsningar
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.