10 000 yrkesverksamma lantbrukare har fått en enkät som rör mående och psykisk hälsa. Enkätsvaren skall blir underlag för framtida rådgivning och stöd. Och intresset är stort för pneumatiska frölådor....
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om gödseltillgången och hur man bör resonera om man inte köpt in all gödsel till år 2024 och så tar vi kontakt med Norge där...
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om vilka risker bankerna ser med de sjunkande åkermarkspriserna. Det handlar också om Wapnö som i maj får nya ägare.
Vi har redan rapporterat om det stora prisfall som nu är fallet vad gäller svensk åkermark och i dagens program kommenterar Dag Magnusson på Skånegårdar fenomenet. Vi gör även ett...
Lantbruksnytt inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om hur Ukraina, trots nästintill omöjliga omständigheter, förra året producerade lika mycket per hektar som under de bästa åren innan kriget. Det handlar...
I fredagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att gårdar med egen elproduktion inom en snar framtid kommer kunna låta AI-algoritmer optimera energiproduktionen. Vi besöker också inomgårdsmässan Nutri Fair.
Senaste inslagen
Sättare med kapacitet
Upptäckt: Vete styr nyttosvamp med microRNA
Kundanpassade maskiner
Rapsmästarlaget 2024
Släpskor med längre hållbarhet
Nytt kundcenter har invigts hos Carli Agri
Ljungby Maskin satsar på danska marknaden
Tre stjärnor till Big Dutchman
Alla rätt vid grisningen
Det här missas ofta när du försäkrar din gård
LRF om valet: ”Inte någon direkt påverkan”
Dubbel räntesänkning och spirande optimism
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.