Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Oförändrad ränta vid Riksbankens senaste räntemöte, men det ser ut att vända neråt till sommaren. Och Sveriges livsmedelsberedskap måste stärkas enligt nytt betänkande till Regeringen, där man vill se ökad...
I torsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att antalet förprövningar på stallplatser till de flesta djurslagen ökade under 2023. Det handlar också om ett unikt sätt att minimera körningarna...
Det var en besvärlig höst och sen en sträng vinter. I dagens program besöker vi Sörmland för att se hur höstgrödorna ser ut där just nu. Vi pratar även med...
I dagens program handlar det om den nya trenden att allt fler stora gods väljer att arrendera ut i stället för att driva i egen regi och så besöker vi...
Lantbruksnytt inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som fortsätter nedåt.
Dagens program handlar om att Ryssland snart har grönt ljus för grisexport till Kina, en sammanfattning av veckans viktigaste händelser, en ny tittartävling samt redogörelse för svar och vinnare i...
HKScans nya tillägg ska locka fler gårdar att göra hållbarhetsinsatser. Flerårig lök, flerårig purjolök och flerårig grönkål, perenna grödor diskuterades på årets Plantekongress i danska Herning.
10 000 yrkesverksamma lantbrukare har fått en enkät som rör mående och psykisk hälsa. Enkätsvaren skall blir underlag för framtida rådgivning och stöd. Och intresset är stort för pneumatiska frölådor....
Svenskafoder

Senaste inslagen

Högavkastande ekokor på egenproducerat foder
Nyheter från Pöttinger
Torkans följder i Fältrapporten
Komplett uppställning på dansk mässa
Körslättsgård uppmanar till sötlupin
Ekologisk svampodlare vill växa
Sverigepremiär på Horsch Fortis
Perenna grödor och svensk forskning
ISOBUS är nu tillgängligt för Cameleon
Radrensdemon sätter press på tillverkarna
Rosenqvist Irrigation till Tyskland
Gropen på Borgeby
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.