De nordiska ländernas gemensamma genbank, NordGen, bjöd nyligen in till femtonårsfest. Lantbruksnytt rapporterar från denna och tittar även på en eldriven autonom traktor med utbytbara batterier.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lyckeby står redo med nya potatissorten nu när gensaxen blir tillåten inom EU och så handlar dagens program om ett projekt för att öka den svenska odlingen av baljväxter.
Spannmålspriserna vände upp under fredagen och slutade på plus förra veckan. I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden, redogör för ett övervakningsförsök av suggor samt tittar på gödselmarknaden.
Koldioxid kan bli ätbart protein, Lantbruksnytt rapporterar om ny forskning. Och så sammanfattar vi veckans nyheter samt berättar om vem som vann priser i förra veckans tävling.
I dagens program berättar Mats Jönsson på Lemken om deras nya såmaskin Solitair DT och så tittar vi på hur jord förflyttas på ett bra sätt när matjord skrapas ihop...
I onsdags kväll kom USDA-rapporten för juli och Lantbruksnytt pratar med Lantmännen om aktuella händelser på den internationella spannmålsmarknaden och så förevisar Växa fördelarna med AR-glasögon i mjölkbesättningen.
Lantbruksnytt besöker Högalid på Österlen som försöker producera allt foder i egen regi till sina högavkastande ekologiska mjölkkor och så berättar representant för Horsch om deras projekt med autonoma traktorer.
Starten av växtodlingssäsongen med det torra varma vädret har gett sämre spannmålstillväxt, löss, grovfoderbrist och halmbrist. Och vi har tittat på Pöttingers nya bandsträngläggare Mergento samt Jumbo 8000-serien med 65...
Senaste inslagen
Högavkastande ekokor på egenproducerat foder
Nyheter från Pöttinger
Torkans följder i Fältrapporten
Komplett uppställning på dansk mässa
Körslättsgård uppmanar till sötlupin
Ekologisk svampodlare vill växa
Sverigepremiär på Horsch Fortis
Perenna grödor och svensk forskning
ISOBUS är nu tillgängligt för Cameleon
Radrensdemon sätter press på tillverkarna
Rosenqvist Irrigation till Tyskland
Gropen på Borgeby
Tidigare intervjuer
Trädgårdsmästaren John Taylor har börjat odla äpplen och räknar med att leverera sina första flaskor med cider till våren. I dagens måndagsintervju ska vi höra vilka utmaningar den här sortens odling medför
Vilka effekter har gaucho-förbudet fått för årets betsäsong? Och hur ser branschen på framtiden? I dagens måndagsintervju har vi bjudit in Fredrik Larsson från Betodlarnas styrelse för att höra efter.
I dagens måndagsintervju möter vi LRFs nytillträdda vd, Anna-Karin Hatt. Hon berättar om sin syn på LRFs utmaningar och vad organisationen behöver fokusera på framöver.
Vi bjöd in forskaren Karolina Östbring från Lunds universitet för att höra hur hon tror att vi i framtiden kommer kunna använda raps som människoföda och inte bara oljeproduktion.
Tävlingen Rapsmästaren har startat och intresset verkar vara rekordstort. Hör tävlingsledare Albin Gunnarsson berätta om mästerskapet och om situationen för svensk rapsodling i stort.
Vad ska man tänka på när man utformar arrendekontrakt? Vilka är fallgroparna? Och kan vi vänta oss att arrendepriserna går upp eller ner framöver? Dagens måndagsgäst Caroline Weibull-Göransson har svaren.
I dagens måndagsintervju tar vi upp en livsviktig resurs, vatten. För vattenförsörjning är en fråga som diskuteras allt mer intensivt inom lantbruket. Vi bjöd in Malin Magnusson från Sweco för att höra mer om utmaningar och möjligheter på området.
Afrikansk Svinpest sprids över världen. Till måndagsintervjun har vi bjudit in Karl Ståhl från Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för att prata om riskerna för spridning till Sverige, och vilka förebyggande åtgärder som görs här.