I dagens program berättar vi om den kraftiga branden på Hällestad Svamp i Skåne i natt, spanar in montrarna på Milamässan i Malmö och pratar med experter om varför man...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Priset på åkermark fortsätter att stiga och i dagens Lantbruksnytt rapporterar vi om nya rekord på över 500 000 kronor per hektar. Och så har vi en första rapport från...
Den 15 februari berättar vi om Brittiska JCB och hur de påverkas av Brexit. Ni får också träffa Per-Inge Pålsson som varit inspektor på Trolle Ljungby i 35 år men...
Flera växtskyddsmedel har försvunnit för svenska lökodlare men nyligen fick Buctril dispens. Vi pratar med en lökodlare om årets odling. Dessutom besöker vi Sjörups traktor i Danmark som sedan 1963...
Ellenholm och Vadensjö Lantbruk utanför Landskrona är tidigt ut med certifierade arbetsvillkor och så har vi en rapport från danska Plantekongressen om problem med gräsogräs.
Livsmedelsbranschen i Kalmar ska stärkas ytterligare, Lantbruksnytt rapporterar. Och så bygger JCB en ny organisation i Sverige, vi har pratat med deras svenska marknadschef.
I dagens Lantbruksnytt får vi en rapport från betodlarnas distriktsmöte och Betodlarnas styrelse som vill ändra stadgan så att medlemmarna kommer närmare styrelsen. Sedan kan vi konstatera att bönodlingen går...
I dagens program får du veta mer om Handlingsplanen för livsmedelsstrategin som presenterades igår och så har vi träffat betodlare som väljer bort betodling på grund av dålig ersättning. Vi...
Senaste inslagen
LRF vill ta vargfrågan till domstol
Höstsådden svår för de befriade gårdarna
Spannmål och soja faller fortare än foderpriset
Spannmål till foder ansökan om glyfosatdispens inlämnad
Polskt rävspel stoppar ukrainska exporten
Vill optimera ekologisk samodling
Nya sorter från Swedish Agro
Stora skillnader i årets rapsskörd
Naturgasen står stilla men gödsel stiger i pris
Äpplena stod pall för stormen Hans
Seg skörd ger problem med kvalitén
Solceller i utveckling
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.