Det sker en ständig förändring i byar runt om i landet. Vägar dras om, hus rivs och nya byggs upp. Ibland försvinner servicepunkter som affärer, post, bank och bensinstationer. Även...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I projektet ”Vildsvin in på knuten” vill SVA kartlägga eventuella kontaktytor mellan vildsvin och tambesättningar för att ha ett kunskapsunderlag om afrikansk svinpest når Sverige. Och EU-kommissionen har släppt en...
I dag har vi åter ett inslag från Texas i USA där vattenbrist tvingar lantbrukare att satsa på nya marknader. Och afrikansk svinpest närmar sig den tyska gränsen.
I dagens program pratar vi med forskare som vill se en omformning av gårdsstödet för att ta hänsyn till regionala skillnader och så ser exporten av fågelkött från EU ut...
Jordbrukare i norra Texas kämpar allt mer mot vattenbrist och när vattnet tar slut kommer det att stöpa om hela jordbruket i området. I dagens program berättar vi också hur...
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
I dagens söndagsprogram ska vi till Limhamns bryggeri och vara med när de brygger en lager. Där träffar vi också Dan Holmér som grundade bryggeriet. Det hela började med ett...
Senaste inslagen
Nytt verktyg för hållbarhetsanalys
13 traktorer redo att gå till final
Verktyg som kan underlätta arbetet samt klargöra vad som är tillåtet eller ej
Limagrain har siktet inställt på Sverige
AFS på tillbakagång i Europa. Färre vildsvin insjuknar
Sigill certifierar svenska kolsänksrätter med biokol
Södra vårbruket i mål när det norra startar
900 kor med karusell
Åtta år med Seed Eye
Pressa utgifter med pelletspress
AI-system för övervakning av suggor
LRF går vidare med att förändra organsationen
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.