Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Dagens program handlar om Årets Traktor 2025 och vilka modeller som segrade i de olika klasserna och så berättar företrädare för Moni Worldwide hur de ska sälja fler Deutz-Fahr i...
I dagens program får vi följa med på lantbruksmässan Eima i italienska Bologna. Vi får även höra om utvecklingen om biologisk bekämpning av potatisbladmögel.
I dagens program berättar Grimme Skandinavien om varför de tjänar på att ha sina stora fältdemonstrationer. Och vi var med när det nya Kunskapsnavet för jordbrukets digitalisering lanserades.
Dagens program handlar om aktuella händelser på spannmålsmarknaden och så berättar vi om ett nytt öronmärke med AI-teknik som visas på Euro-Tier i Hannover om en vecka.
I dagens program gör vi ett nedslag i betkampanjen, sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter, presenterar vinnaren i förra söndagens tävling samt ger er en ny fråga att svara på...
Oljerättika är den optimala mellangrödan före stärkelsepotatis. Det visar Lyckebys fleråriga försök och så vänder vi ännu en gång tillbaka till Elmia. Den här gången tittar vi på en kombinerad...
I dagens program är det mycket teknik. Dels fördelarna med banddrift på exakthacken, dels visar Söderberg & Haak hur bra det är med drönare för tilldelningsfiler samt ett nytt system...
I dagens program får vi höra om hur målet är att dubblera skånsk får- och lammproduktion på tio. Vi får även höra om hur det har gått bättre än förväntat...
Svenskafoder

Senaste inslagen

I dessa system investerar grisproducenter
Mjölkpriset fortsatt högt i handeln
RMV till Tyskland
Trädgårdsnäringen ansträngd
Ökad investeringsvilja inom grisproduktion
Bra spannmålskalkyl till 2024
Utfodring av tranor gynnar lantbrukarna
Senare betsådd än normalåret
Regeringen vill ge Konkurrensverket fler verktyg
Grynhavre kan få prisskjuts vid sent vårbruk
Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.