I dagens program tittar vi på möjligheten att importera foder. Kan Bulgarien vara ett alternativ? Kanske. Den före detta lantbrukaren Kent Olsson tänker åtminstone försöka använda sina internationella kontakter för...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Idag rapporterar vi från Brunnby Lantbrukardagar. Och så träffar vi Sveriges bästa smågrisproducent. Kialtsdals lantbruk toppar Winpigs lista med 30,9 smågrisar per sugga och år.
I dagens Lantbruksnytt får vi lära oss om hur rätt kalkningsstrategi ger en ökad skörd och minskat skadetryck. Vi gör också ett besök hos Assarsson Trädgård, en tomatodlare som valt...
I dagens avsnitt följer vi med Sven-Olof Nilsson som redan nu börjat tröska höstkorn. Och så har vi kartlagt slakteriköerna. De flesta slakterierna har fullt resten av året.
I dagens måndagsintervju ska vi prata generationsskifte. Och så tittar vi på spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får vi svaret på vad som händer om man kör fungicider och urea i 29 graders värme och strålande solsken. Det handlar om några av Borgebys fältförsök...
Dagens Lantbruksnytt är fortsatt präglat av Borgeby Fältdagar. Några som stack ut lite extra under de två dagarna där var svenska DeLaval som hade inte mindre än tre montrar på...
I dagens program ser ni en sammanfattning från gårdagens paneldebatt om den framtida CAP som ägde rum på Borgeby Fältdagar. Och det kommer ske fler fältförsök i mellanskåne framöver. Detta...
Senaste inslagen
Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Energioberoende gård
Lyckegård satsar framåt med utveckling
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.