Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program är vi med när Swedish Agro Machinery demonstrerar nya Claas Quadrant 5000 och så besöker vi en gård utanför skånska Tollarp som odlar meloner i stor skala.
De skånska Massey Ferguson-handlarna Maskingruppen och Wallins traktor investerar i en gemensam serviceanläggning, i slutet av september blir det invigning i Eslöv. Och så har vår reporter Anders Niléhn testat...
Vi besöker Forsbecks i Östergötland, en lokal aktör inom spannmål och utsäde och så tittar vi på en utbildning för stadsodlare. Det är Stadsbruksinkubatorn Botildenborg i Malmö som anlagt 1...
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter...
I dagens program besöker vi Guddeby gård i Bohuslän som har en mjölkbesättning med endast Jerseykor. En ras som kräver mindre underhåll, är liten och nätt och där mjölken ger...
Kreativiteten blommar på Karlsfälts Gård i södra Skåne som har förenat nytta med nöje genom att sälja blommor och diplom för köp av en bit ekologisk fokusareal. Sedan tipsar Länsförsäkringar...
Vi tar del av IPCC-rapporten från FNs klimatpanel som pekar på att jord och skogsbruk måste förändra sin markanvändning för att hålla 1,5-gradersmålet. I dagens program är vi också hos...
Mercosuravtalet riskerar att slå ut delar av svensk livsmedelsproduktion, vi pratar med LRF om detta. Vi besöker Karlfälts gård som tröskar vårkorn med insådd.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Energioberoende gård
Lyckegård satsar framåt med utveckling
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.