Vi börjar veckan med en uppdatering i de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Produktionen fortsatt stilla på Örtofta. Och projektpengar att söka till framtidens växtskyddsmetoder.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program handlar det om att såväl USA som Ryssland ökar exporten av griskött, det är en nyhetssammanfattning från veckan som gått och som vanligt en tävling. Men i...
Ljungby Maskin 40-års jubilerar och firade i veckan med att presentera en nyhet. Om detta och om stabila sprutrampers inverkan på resultatet handlar lördagens Lantbruksnytt.
I fredagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om hur man i Fagersta gått in i nästa fas i arbetet med att bekämpa den afrikanska svinpesten. Det handlar också om att...
Mjölkgårdar lagrar in betydligt mer kol än vad som tidigare varit känt, produktionen är inte alls en sådan belastning som många tidigare trott och så återvänder vi till Agritechnica med...
Ko och kalv tillsammans, på SLU undersöks nu möjligheterna om det är framtidens system och så gör vi ytterligare ett nedslag från Agritechnica. Den här gången en mindre maskintillverkare med...
Dagens Lantbruksnytt handlar mycket om Agritechnica. För två dagar innan mässan öppnade hade ingenjörer föredrag för varandra och där snappade Lantbruksnytt upp en ny mjukvara till transmissionen på Claas traktorer,...
Vi börjar veckan med en uppdatering i de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Förhandlingarna kring EU:s förordning om naturrestaurering närmar sig ett slut. Och Livsmedelsproduktionen har höga dolda kostnader enligt FAO.
Senaste inslagen
Regenerativt bete och rik mångfald i bästa solparken
Lantmännens nya glutenfabrik
Aktörerna på rapsdagen
Premiär för färskpotatis på friland
Snåla inte på mellangrödorna
8S gör äldre MF opraktisk
Positiv skördeprognos trots viss oro
Rekordutdelning från Lantmännen
EU:s chefsveterinärer på möte i Halland med hållbarhet i fokus
EU-deal på plats om ukrainska spannmålen
Glada bonden vinner tvist mot Arla
Det sena vårbruket
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.