Landsbygdsministern har inlett sitt ordförandeskap för jordbruks- och fiskerådet med marknadsfrågorna i fokus. Och vi träffar nötodlaren som tror på fler svenskodlade hasselnötter.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Den här veckan kan vi konstatera ett trendbrott på spannmålsmarknaden då priserna vände uppåt. Men enligt analytikerna är det inget som talar för att den trenden ska hålla i sig.
Dagens program handlar om att Storbritannien minskat sin livsmedelsproduktion markant sedan Brexit och så har vi som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
Sockerbetskampanjen har gått i mål och trots många svårigheter längs vägen blev det en lyckad säsong. Soltech planerar för att bygga en 300 hektar stor solcellspark i Lyngby strax utanför...
Virtuella stängsel ser forskarna flera möjligheter med, men regelverk gör att det lär dröja innan de når de svenska lantbrukarna. Klimatförändringar och nya regelverk gör att förändringar är att vänta...
Virtuella stängsel är fortfarande förbjudna i Sverige men skulle kunna ge stora fördelar, det berättar Per Nielsen, forskare på Rise i dagens Lantbruksnytt som även handlar om potatisbladmögel och resistens.
I dagens program får vi höra om att honungsbin kan bli en framtida riskkalylator för växtskyddsmedels effekter på pollinerande insekter. Och Furumossens Lantbruk prisas som årets leverantör nöt 2022.
I dagens program träffar vi årets leverantör av gris. Det handlar också om matvaruprisernas utveckling.
Senaste inslagen
LRF om läget i lantbrukets ekonomi
Få ut mer av din traktor
De bygger ut för slaktsvin
Väderstad satar framåt och bygger ut
Man ska aldrig ångra sina beslut
Urtidsdjur som inte går att tämja
12 miljoner till nytt Kunskapsnav
Investeringsviljan viker inom svenskt lantbruk
Lönsamheten fortsatt god
VikingGenetics arbete med CFIT utökas
Grannar påverkar lantbrukares beslut
Bladmögelresistent King Edward färdig på SLU
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.