I dagens program rapporterar vi om precisionsodling, en teknik som förväntas få stor betydelse för världens livsmedelsförsörjning i framtiden. Och så besöker vi Naturbruksgymnasiet Nuntorp, som hotas av nedläggning.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program spanar vi in stora gödselvagnar som har flera fördelar trots att det är stora ekipage. Dessutom tycker Johan Dalen som är vd på Svensk mink att det...
I dagens program kommer vi bland annat besöka Jordberga biogasanläggning utanför Trelleborg som står inför nya utmaningar. Och så har vi tittat på en vedklyv från Japa med perfect split...
I dagens program träffar vi en lantbrukare som orkat komma tillbaka med full animalieproduktion efter salmonellautbrott i besättningen och så tittar vi närmre på vikten med mikronäringsämnen i växtodlingen.
I dagens program besöker vi en grisproducent i Säffle som trots kommunens och grannarnas stöd inte får sprida gödsel på helgerna. Och under de senaste året har det skett stora...
I dagens program tittar vi på nyheter inom växtskyddsmedel, såväl preparat som ändringar i växtskydd. Och imorgon är det dags för det årliga landsbygdsupproret, vi har träffat några representanter.
I dagens program får vi träffa Varaslättens lagerhus nya vd Per Ullberg och höra hans tips till foderköparna. Och trots att arbetstillfällena inom de gröna näringarna är många så är...
I dagens program rapporterar vi från Sveriges maskinstationers årsstämma och temadag. Dessutom besöker vi en lantbrukare som valt att prova både direktsådd och såmaskin.
Senaste inslagen
Prisat skolkök med ekologisk mat
Fjärranalys av vallkomposition med drönare
DNA-analys i laboratorium effektivare än växtförädlaren
Spannmålspriserna stiger runt nyår
Norrländsk jordbruksvetenskap byter skepnad
Hastigheten är vinsten i nya växtlabb
Krav på köttets ursprung dröjer
Med självinsikt blev växtförädlingen bättre
Haybuster är nytillskott i maskinportföljen
Hållbarhet är A och O
Resistens i ogräs växande problem
Utländsk arbetskraft i form av egenföretagare
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.