Torråret 2018 var det en del lantbrukare som importerade grovfoder. En av dem som då skapade kontakter är på gång i år igen, nu med hö från Polen. Och på...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Med miljoner kronor från Danmark får svensk forskning om knylkornet en ordentlig skjuts framåt för att bli ett perent spannmålsslag anpassat för Norden och så besöker vi en lantbruksmaskinåterförsäljare som...
I dagens program handlar det om hur ekologisk majs odlas på bästa sätt samt om hur det gått med virtuella elstängsel, något som just nu testas på KC Ranch i...
I onsdagens program handlar det om hur nya avtal från Fortifikationsverket tvingar ranchdriften på Revingehed att läggas ner och om hur HIR Skåne nu erbjuder reducerat pris på riskrådgivning.
Det saknas nederbörd på många håll i landet och Lantbruksnytt har pratat med Per Germundsson på Lantmännen om vad de tror om kommande skörd och så besöker vi Swedish Agro...
Midsommarveckans måndag bjuder på en spannmålsuppdatering med kraftiga skutt som lär glädja spannmålsodlarna.
I dagens Lantbruksnytt handlar det om att danska slaktsvinsstallar står tomma, vi sammanfattar några av veckans viktigaste inslag samt går vidare med vår tävling där det finns möjlighet att vinna...
I dagens program handlar det om bevattningsteknik och att det mesta är slut nu till följd av torkan och på samma tema undersöker nu SLU om betande nötkreatur kan klara...
Senaste inslagen
Försök med ny odlingsteknik mot vildsvinsskador
Flexibel såmaskin från Sky
Febril aktivitet i Tomatens hus
Gödselmarknaden mars 2023
Nu är det dags att sälja Sveriges bästa tjurar
Vårbruket igång i Skåne
Fler avbytare behövs till mjölkgårdarna
Webbshop för lantbruksmaskiner
Matsvinn i fält minskar efter forskningsprojekt
Yaras nya system för kväveupptagskartor
Fler kan behöva stöd med sitt psykiska välmående
Ny rapport om svenska besättningars hälsoläge
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.