Centerns toppkandidat till EU-valet, Emma Wiesner, vill se fler svenska parlamentariker ta fajten i jordbruksfrågorna nere i Bryssel. Och Lantbruksnytt var med när vårens första Traktorcafé anordnades i skånska Gärds...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Inför EU-valet har vi pratat med Miljöpartiet vill göra det ekonomiskt fördelaktig att kunna bruka jorden på ett sätt som möter klimatkrisen. Rosenqvists Irrigation är involverade i Näringsbevattningskonceptet.
I dagens program har turen kommit till Moderaterna att få förklara varför lantbrukare ska rösta på just dem i EU-valet och så vänder vi tillbaka till Norrmejerier med anledning av...
Dagens program handlar om att årets sockerbetor växt snabbt under maj och verkar kompenserat bra för en sen sådd och så får representant för Socialdemokraterna berätta varför lantbrukare ska rösta...
I dagens program förklarar Lantmännens koncernchef varför resultatet droppade lite i årets första tertial och hur de ser på framtiden och så berättar Peter Kullgren (KD) varför lantbrukare ska rösta...
En vändning nedåt på råvarubörserna kan vara en en naturlig rörelse, men priserna kan fortfarande stiga igen. SLU och SVA har undersökt viltkötts värde som beredskapsresurs. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program är det som vanligt en nyhetssammanfattning från veckan som gått, en tävling där man kan vinna fribiljetter till Borgeby Fältdagar och så berättar vi vem som vann...
I dagens program handlar det om av Vänsterpartiet vill i EU och varför man som lantbrukare ska rösta på dem och så pratar vi med en doktorand från SLU som...
Senaste inslagen
Prisat skolkök med ekologisk mat
Fjärranalys av vallkomposition med drönare
DNA-analys i laboratorium effektivare än växtförädlaren
Spannmålspriserna stiger runt nyår
Norrländsk jordbruksvetenskap byter skepnad
Hastigheten är vinsten i nya växtlabb
Krav på köttets ursprung dröjer
Med självinsikt blev växtförädlingen bättre
Haybuster är nytillskott i maskinportföljen
Hållbarhet är A och O
Resistens i ogräs växande problem
Utländsk arbetskraft i form av egenföretagare
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.