I dagens program besöker vi Agromaskiners anläggning i skånska Årröd. Vi får också höra om att vatten som resurs skulle kunna finansieras genom skattemedel.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program får vi en rapport från Lantmännens extrastämma. Vi besöker också Borgebyfältet där man nästa år gör en storsatsning på majsetablering.
Växa Sveriges statistik över slaktresultaten visar på stor spridning, det talar för stor potential för svensk köttproduktion att växa. Och den internationella lantbruksmässan Eima blev först ut med en digital...
Lantbruksnytt besöker NBRs växtkammare där set nu gror betfrön i jordprover tillhörande några av landets sockerbetsodlare i syfte att mäta förekomsten av förödande algsvampar och så tittar vi på Agroforestry...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi att priserna på päls lär skjuta i höjden sedan danska minknäringen blivit mer eller mindre utraderad. Jordbruksverket har höjt skyddsnivån efter att ett fall av...
Lantbruksnytt måndag med nyhetsuppdatering och senaste nytt från spannmålsmarknaden, vete till fast pris för leverans från skörd 2021 ligger på historiskt högt pris.
Idag har plockat russinen ur kakan från veckan som gått i Lantbruksnytt och bjuder på ett svep.
Lördagens Lantbruksnytt handlar om slaktkö för nötdjur hos HKScan när höstanmälan sammanfaller med hög sjukfrånvaro i produktionen. Det samlande begreppet Agroekologi nämns oftare som en väg att gå för mer...
Senaste inslagen
Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att planera verksamheten noga.
Bra kalkyl för mellangrödsstödet
Odlare tror på fler svenska hasselnötter
Marknadssituationen i fokus under svenskt ordförandeskap
Soltech planerar solpark i Lyngby
Lyckad kampanj trots bakslag
Klimatförändringar, hållbarhet och villkor för försäkringar och lån
Svenska myndigheter tveksamma till virtuella stängsel
Risk för resistens i viss potatisbladmögel
Stora möjligheter med virtuellt stängsel
Årets leverantör nöt 2022
Bins pollen kan visa risk med växtskyddsmedel
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.