Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Få svenska fårproducenter tar idag tillvara på ullen. Samtidigt importerar vi ull för klädtillverkning. Karlsbergsgårdens spinneri i Skånska Billeberga tror dock på en framtid för inhemsk produktion av svenskt ullgarn...
I dagens program reder vi ut hur samverkan mellan lantbrukare och jägare ska bli bättre när det gäller problem med vildsvin. Vildsvinshjälpen är Svenska Jägareförbundets nya tjänst.
I dagens program ska vi få reda på hur det har gått med forskningen om skidgallmyggans sexferomoner och när kommer det till praktiskt nytta i lantbruket.
I dagens Lantbruksnytt rapporterar vi från Lantmännens föreningsstämma. Vi pratar med Elisabeth Ringdahl, chef för division lantbruk på Lantmännen. Och så var vi med vid Söderberg & Haaks första Road...
I dagens program ser vi på problem med fåglar i lantbruket. Tranorna har dragit vidare från skånska sjön Pulken. I år klarade sig fälten omkring relativt bra. Men det finns...
I dagens program handlar det bland annat om det höga grispriset som kan förändra förutsättningarna för Svenska förädlingsprodukter. Vi tar upp vattensituationen i landet och den nya trenden med kompanjongrödor...
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Kosläpp har blivit en stor och viktig sak i svenskt lantbruk under senare år. Det är ett trevligt och publikvänligt arrangemang som drar många besökare. Ett bra sätt att visa...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Stabilt ekonomiskt resultat för svenska lantbruket
Bättre betalning ska ge fler odlare
Maskinshow i Åstorp
Slakterierna ser positivt på nötköttsmarknaden
Camelina sativa - kulturväxt med användbar olja
Dataväxt seminarie med rätt insats på rätt plats
Ny handlingsplan för gris, nöt och lamm
Digital plattform som gynnar klimat och lönsamhet
Norrländsk algforskning
ASF slår hårt mot drabbade tyska grisbönder
Kvalitetsrevision på mjölkgård
Firmor från Ukraina ställer ut på Agromek
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.