Vid vart fjärde år händer det, gödselspridare kan rulla på fälten redan i februari - vid skottår. Lantbruksnytt följde med på kurs om fång- och mellangrödor.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Bayer Crop Science lanserar ny tjänst som ska underlätta beslutsfattandet vid gräsogräsbekämpningar på våren. Och Lantmännen storsatsar i Uddevalla hamn. Ny anläggning för 500 miljoner ska stå klar 2028.
I dagens program berättar rådgivare på HIR om vilka nya växtskyddsmedel som kommer och vilka som försvinner till säsongen och så gör vi ett besök hos den tjeckiska maskintillverkaren Bednar.
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om vad som krävs för fortsatt lönsamhet inom lantbruket 2024. Det handlar också om att konsumenterna nu tycks ha vant sig vid de...
Det lönar sig att demonstrera. Dagens program handlar om att EU går lantbrukarna tillmötes och så besöker vi Swedish Agro Machinerys anläggning i Halland för att se hur det gått...
Lantbruksnytt måndag bjuder i vanlig ordning på en rapport från spannmålsmarknaden där priserna forsätter att pressas, trots små lager.
I dagens program berätta vi om att det blir en hel del höstgrödor som behöver sås om i vår, omsådd som beräknas med satellit. Och så blir det som vanligt...
I dagens program handlar det om hur man bekämpar renkavle på bästa sätt och så besöker vi en dansk tillverkare av armklippare, nämligen GreenTec som har många innovationer.
Senaste inslagen
Kapa kostnader med markkartering
Grüne Woche enorm möjlighet för Österlenkryddor
Ny rådgivningstjänst med fokus på väder och affärer
Ombyggd motorväg bidrar till översvämning på odlad jord
Försiktighet är avgörande för 2023
Ny T7 - större utan att vara större
Lantbruket bjuds in till inspirerande filmfestival
USDA-rapport talar för lugn spannmålsmarknad
Tre miljoner färre hektar sådda än i fjol
Toppen inte nådd för inflation och räntehöjningar
Kultivator blir billig genom näthandel
Miljontals ägg återkallas efter salmonellautbrott
Tidigare intervjuer
Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
I Lantbruksnytt måndag ska vi träffa professor Peter Lundqvist för att få höra om ett forskningsprojekt vid SLU som rör hot och trakasserier riktat mot lantbrukare. Som vanligt blir det även en rapport från spannmålsmarknaden.
Hästarna gör comeback på årets Milamässa, som startar på torsdag. I dagens måndagsintervju ska vi höra med projektledaren Ann-Christin Lindström vad besökarna mer kan vänta sig.
Vi har tidigare berättat om den växtproteinfabrik som just nu håller på att byggas på SLU i Alnarp. Dagens måndagsgäst är professor Eva Johansson, som ska berätta mer om syftet och målsättningen med det här projektet.
Idag blir det stort fokus på spannmål. Det blir i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden men sedan har vi även Martin Krokstorp som gäst i vår måndagsintervju. Han är styrelseledamot i Spannmålsodlarna. Han kommer bland annat att prata om vilka utmaningar som väntar dem under 2019.
Charolaisuppfödaren Sven-Olof Hägg berättar i dagens program att automatiskt brunstkontroll som blir allt vanligare i mjölkbesättningar, men med fördel även kan användas vid köttproduktion.
Vad innebär den nya statsbudgeten egentligen för olika de olika stöden till energiproduktion? Detta får vi svar på i dagens måndagsintervju med Max Jamieson, energirådgivare på HIR Skåne.
I dag kommer det att handla en hel del om bevattning då vi har besök av Maria Weiberg, vd på Rosenqvist Irrigation.