I dagens program reagerar LRF på den nya stödområdeskartan och så föreslår Sveriges Mjölkbönder åtgärder för mjölkbranschen.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program möter vi lantbrukare som drabbats av den nya stödområdesindelningen och så är det snart dags för potatissättning. Så är Anna Falk äntligen tillbaka i rutan efter sin...
I dagens program går vi vidare med projektet Grön Integration, ett arbete för att få fler nyanlända att finna anställningar inom lantbruket och så har vi pratat maskiner med en...
I dagens program berättar vi att det blir Danish Agro som ska sälja Claas i Sverige, Norge och danmark när avtalet med Lantmännen Maskin löper ut. Dessutom har vi pratat...
Lantbruksnytt i dag handlar om nya sätt att bekämpa bladmögel i potatis och så besöker vi Kockens kryddor som firar 100 år.
I dagens program har vi en intervju med den entreprenör som ser fram emot att kunna köra i 50 km/h med sin traktor och så tittar vi ännu en gång...
I dagens avsnitt är vi med när den nybildade gödselgruppen i skånska Kristianstad hade möte och så har vi ett inslag om hur de kommande klimatförändringarna kan påverka svensk växtodling.
I dagens program: Isobus har använts över 15 år i lantbruksbranschen. Vår reporter Filip Niehlen tittar närmre på utvecklingen av systemet. Mer vall och mindre spannmål till mjölkkor, det är...
Senaste inslagen
Så kan kommuner räkna på sin självförsörjning
5300 ton korn genom nya torken
Prisat skolkök med ekologisk mat
Fjärranalys av vallkomposition med drönare
DNA-analys i laboratorium effektivare än växtförädlaren
Spannmålspriserna stiger runt nyår
Norrländsk jordbruksvetenskap byter skepnad
Hastigheten är vinsten i nya växtlabb
Krav på köttets ursprung dröjer
Med självinsikt blev växtförädlingen bättre
Haybuster är nytillskott i maskinportföljen
Hållbarhet är A och O
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.