Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Det är 85 procent kvar att skörda och vädret är inte stabilt. På Lantmännens spannmålsavdelning är man nu orolig. Och en del av det dåliga vädret är stormen Hans. Den...
Dagens program handlar om klimatvänlig teknik. Produktion av konstgödsel med grön vätgas samt hur solceller utvecklas för att bli bättre och bättre.
Fler vildsvin ska skjutas i Sverige och för att nå målen tas en ny app fram så att jägare blir av med grisarna på ett enkelt sätt och så tittar...
I dagens program handlar det om en odling som mått bra av de senaste månadernas många skurar. Det handlar också om regnets motsats, närmare bestämt torkan och hur Jordbruksverket resonerat...
I veckans första upplaga av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden, där ökad export från väst kan försvåra den europeiska avsättningen framöver.
Dagens program handlar om att antalet konkurser i Sverige ökar rejält. Vi sammanfattar några av veckans viktigaste händelser samt redogör för vem som vann i förra söndagens fråga.
Finska Junkkari har en lång historia och tillverkar bland annat såmaskiner. Nu gör de comeback i Sverige genom en ny kanal och så tittar vi på vikten av att skydda...
Axgroning i rågvete kanske inte är allt. I dagens program berättar växtförädlare på Lantmännen att i år får vi vara beredda på det problemet i alla spannmålsgrödor. Och så tittar...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Hytten sticker ut i McCormick X7.624 VT-Drive
Pumpaodlingen i farozonen
Argo Tractors siktar på högre närvaro på den svenska marknaden
Danmark lär av Sverige
Elmia Lantbruk får gott betyg av Väderstad
Växande efterfrågan på matpumpor
Nya resultat från sortförsök i vårraps
Kubota ökar i Europa
Absolut tittar på uppkomsten från Väderstad Proceed
Lägre räntor ger framtidstro
Slangspridning till gödsel vanligt i Norge - kan även passa svenskt lantbruk
Tufft för dansk grisproduktion
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.