I dagens program har vi testat en kultivator där man snabbt kan skifta spetsar för att enkelt få maskinen att passa olika förhållanden. Och drönaren är den nya hjälpen för...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program besöker vi Agroväst som i snart 30 år har arbetat för att utveckla lantbruket i Västsverige. Och i en demonstration på Hushållningssällskapets Helgegården visades hur man med...
I dagens program, ovanlig salmonella i grisbesättning hittad hos vildsvin i norra Skåne. Lantbruksnytt pratar med biträdande statsepizootolog vid SVA. Och så besöker vi Martin Karlsson som gått från 5...
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att det är stora regionala skillnader i djurböndernas fodersituation inför vintern. I Västergötland har dock andra- och tredjeskördarna gott och väl kompenserat en mager...
I dagens program får vi höra om varför minknäringen är extra känslig för Sars-CoV-2. Vi får också veta mer om potentialen hos fiberströ vid svenska mjölkgårdar.
Ny vecka med Lantbruksnytt. Från spannmålsmarknaden kan vi konstatera att det fortfarande är stigande priser trots stora lager i världen.
Dags för veckans sista Lantbruksnytt och det blir en genomgång av några av veckans nyheter i form av svepet.
I dagens program tittar vi på bearbetnings- och mellangrödeförsök på skånska Krogstops gård som vill ta reda på hur hur mikrolivet och skörd påverkas. Vi träffar också Helena 724, Sveriges...
Senaste inslagen
Hampa som alternativ vårgröda
Han ska ta KLF till nästa nivå
Större odling kräver mer utsäde
Lantbrukarna vill ha mindre administrativ börda
Exakt gödselspridning
Rätt taktik för korn
Maskinvisning i Kalmar lockade lantbrukare med ny teknik och visningserbjudanden
Säkra upp gödning och skörd
Produktens säkerhet hyllas: ”Ångrar att man inte skaffat en tidigare”
Risk för nytt rostår i höstvete
Certifikat på plats för Agreena
Mindre marginaler idag än förr
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.