Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Vid vart fjärde år händer det, gödselspridare kan rulla på fälten redan i februari - vid skottår. Lantbruksnytt följde med på kurs om fång- och mellangrödor.
Bayer Crop Science lanserar ny tjänst som ska underlätta beslutsfattandet vid gräsogräsbekämpningar på våren. Och Lantmännen storsatsar i Uddevalla hamn. Ny anläggning för 500 miljoner ska stå klar 2028.
I dagens program berättar rådgivare på HIR om vilka nya växtskyddsmedel som kommer och vilka som försvinner till säsongen och så gör vi ett besök hos den tjeckiska maskintillverkaren Bednar.
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om vad som krävs för fortsatt lönsamhet inom lantbruket 2024. Det handlar också om att konsumenterna nu tycks ha vant sig vid de...
Det lönar sig att demonstrera. Dagens program handlar om att EU går lantbrukarna tillmötes och så besöker vi Swedish Agro Machinerys anläggning i Halland för att se hur det gått...
Lantbruksnytt måndag bjuder i vanlig ordning på en rapport från spannmålsmarknaden där priserna forsätter att pressas, trots små lager.
I dagens program berätta vi om att det blir en hel del höstgrödor som behöver sås om i vår, omsådd som beräknas med satellit. Och så blir det som vanligt...
I dagens program handlar det om hur man bekämpar renkavle på bästa sätt och så besöker vi en dansk tillverkare av armklippare, nämligen GreenTec som har många innovationer.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Skördestart i nordöstra skåne
Registrering av utsädessorter med genetisk mångfald en god idé
Kalkylen ser bra ut för fiskproduktion
Fabeos hybridaktioner
Svenskodlade rädisor väntar på efterfrågan
Minimalt underhåll på spridaren
Kapa mellanled för mer produktionskontroll
Stora utmaningar i grönsaksbranschen


Svensk Ekosvamp i konkurs
Lång säsong för morötter kan medföra utmaningar
Julstjärnor drivs upp till jul men dalande trädgårdsförsäljning i våras
Svenska bevattningar till Danmark


Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.