Gensaxen kommer allt närmre och i dagens program berättar företrädare för Lyckeby om årets odling och teknikens fördelar och så handlar det om Sveriges Jordbruksarrendators Förening som hade årsstämma förra...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt inleder veckan med en rapport från spannmålsbörserna där priserna under den gångna veckan stigit.
Oljeproducerande länder ser ut att komma överens om produktionsbegränsningar, något som förväntas få upp oljepriset. Och så har vi som vanligt en söndagstävling och en nyhetssammanfattning i dagens program.
Solceller måste underhållas för att undvika skador såsom brand. I dagens program berättar Länsförsäkringar vad man bör tänka på och så handlar det om skattebefrielsen på biogas, något som, legat...
Dagens program handlar om att Gotlandslinsen fått skyddad EU-beteckning och så tittar vi på ett tidigt projekt inom autonomt lantbruk och varför det har fördelar.
I dagens program om att rapsens skördepotential kan ha fått sig en törn under vintern, men det kan kompenseras genom rätt insatser. Och vi besöker danska Moveero som levererar fälgar...
I dagens program tittar vi på en ny teknik där vindturbiner på takåsen genererar el även mulna dagar och så handlar det om Norrmejerier som vänt på skutan och nu...
I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om potatissättning på Bjärehalvön och smittläget för Mycoplasma bovis i avelsbesättningarna.
Senaste inslagen
Plantera grönsaker i kompost med Mulchtec
Redskap från New Holland går bra i Sverige
Temporärt beslut om glyfosat förväntas
Första lasten sockerbetor skeppad till Danmark
Kostnadsbördan akut för livsmedelsindustrin
EU vill halvera användandet av växtskyddsmedel.
Många danska tillverkare av flytgödselspridare
Rymdradar ger koll på majsen
Lär dig köra traktor på rätt sätt och spara pengar
Reducerad jordbearbetning för grönsaksodling
Liten robot för små gårdar
Samla all information om din besättning på ett ställe
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.