I dagens Lantbruksnytt kan vi konstatera att årets lite regniga och kalla sommar har varit toppen för sniglarna. Så höstrapsodlare bör vara uppmärksamma på sniglar redan nu inför kommande etablering....
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Dagens Lantbruksnytt handlar om att det blir mindre pengar till jordbruket men större frihet för nationerna i den nya EU-budgeten. Vi har även tittat på Everöds bevattningsprojekt. Ett projekt som...
I dagens program tittar vi på hur en modern bevattning kan öka omsättning och resultat i växtodlingen, ett mycket lönsamt alternativ till att köpa mer mark, och så gör vi...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt och den inleds som vanligt med en nyhetssammanfattning och en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans viktigaste inslag i en sammanfattning.
Lördagens Lantbruksnytt handlar bland annat om hur högstadieelever i Laholms kommun ska få prova lantbrukssysslor för att inspirera till framtida jobb i den gröna näringen.
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att länen i mellersta Sverige har störst andel ekologisk jordbruksmark. Skåne och Blekinge hamnar i botten på listan.
Vi gör ett återbesök hos lantbrukare...
Det blev inte så smärtsamt när Findus lade ner skånsk ärtodling. Nu är Foodhills på gång i stället. I år odlas 2 300 hektar konservärtor och de vill fördubbla den...
Senaste inslagen
Obalans i systemet ger tufft ekonomiskt läge
Bättre lönsamhet men framtidsoro enligt Lantbruksbarometern höst 2022
Medalj till stängselstolpe och värmebehandlad torv
Skira och Ludvig & Co i samarbete kring digital handel
Fortsatt stort intresse för investeringar
Ny buren kultivator från Väderstad
Oväntat lindrig fågelinfluensasäsong
Spannmålsproduktionen i EU minskad trots krisåtgärder
Lugnare marknad för åkermark
Rickard Karlsson tar över Borgeby fältdagar
Svåra tider väntar ukrainska lantbruket
Jordbearbetningens effekt på renkavlen undersöks
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.