Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

DeLaval

Senaste programmen

Nederländska Friesland Campina underlättar för nya delägare som ett sätt att säkra ökad mjölkvolym. Dagens program innehåller även en tävling och en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
BASF är en av många som försöker finna lösningar på kors metangasutsläpp och kemijätten arbetar nu med en magbakterie. Dagens program handlar även om statusen i höstrapsen just nu.
I dagens program handlar det om teknik. Dels en nybyggs pivotbevattning till säsongen och så besöker vi OP Maskiners anläggning i skånska Tomelilla.
I dagens program kritiserar Norrmejeriers vd det svenska osttappet. Svensk ost har hög standard men tappar mark mot importosten. Vi tittar även på ett försök med varierande radavstånd i raps.
Årets Traktor 2025 har startat och vi rapporterar från upptakten som skedde i Milano denna veckan och så tar vi en titt i parcellerna i årets Rapsmästare.
Pivotbevattning har blivit en vanligare syn i Södra Sverige, vi tar en titt på hur marknaden ser ut för bevattningslösningen. Och Fendt Specialisten utför löpande tröskservice under Foodhills ärtskörd.
Teckna fast pris nu eller vänta med försäljning? Senaste rörelserna på spannmålsbörsen ger lantbrukaren en del att fundera på. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program presenteras vinnaren i förra veckans tävling och så har vi en ny tävling med ännu en chans att vinna fribiljett till Borgeby Fältdagar. Programmet handlar även om...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Michelins nya däck
Vattenbrist del2
Vattenbrist del1
Vattensatsning
Ölgrisar
Framtidens odling
Cereals
Linser
European Drivers Championship del2
LRFs mjölkrapport juni
European Drivers Championship
Betodlarmöte
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program har vi en rapport om spannmålsmarknaden som visar stigande priser på vete och majs samt fallande priser på soja. Och så har vi premiär för vårt måndagsprogram med en längre intervju med Erik Stjerndahl vd för HIR Skåne, som berättar om Borgeby fältdagar.