En vändning nedåt på råvarubörserna kan vara en en naturlig rörelse, men priserna kan fortfarande stiga igen. SLU och SVA har undersökt viltkötts värde som beredskapsresurs. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program är det som vanligt en nyhetssammanfattning från veckan som gått, en tävling där man kan vinna fribiljetter till Borgeby Fältdagar och så berättar vi vem som vann...
I dagens program handlar det om av Vänsterpartiet vill i EU och varför man som lantbrukare ska rösta på dem och så pratar vi med en doktorand från SLU som...
I dagens program handlar det om 17 stiftelser som förvaltar totalt 277 miljoner kronor och delar ut stipendier till personer som vill vidareutbilda sig inom lantbruket, och så pratar vi...
Dagerns Lantbruksnytt handlar om att allt fler unga väljer att äta kött och så vänder vi tillbaka till Österlenkryddor för att se hur själva odlingen går till.
I dagens program har vi träffat Liberalernas toppkandidat i EU-valet Anna Maria Corazza Bildt, som vill underlätta för lantbrukarna och vill förbättra djurlagstiftningen. Och Lantbruksminister Kullgren vill se mer flexibilitet...
Lantbruksnytt tittar på en bäddfräs från Scanstone i dagens program där vi även rapporterar från rådsmötet i Bryssel och där den svenska landsbygdsministern, Peter Kullgren, anser att vargen måste få...
Spannmålspriserna i uppåtgående trend men åsikterna går i sär om säljläget. Frågan om NGT-grödor ännu inte avgjord och svenskarnas matvanor leder inte till hållbar konsumtion. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Senaste inslagen
Liten kompakt spannmålsrens
Ökat intresse för Naturbruksgymnasiet Kalmar
Mycket nytt från Bargam
Fyra nyheter från Krone
Evers vallmaskiner luftar jorden
Exakt koll på kon med AI
AI och drönare mot renkavle
Oppelhjul på Ropas betupptagare
Guld för rätt klimat i liggbåsen
Evers vill växa i Sverige
Flexibilitet i det plöjningsfria jordbruket
Världens största traktorer
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.