ANNONS

1 000 fullfodervagnar

Siloking Kverneland självgående foderblandare nummer 1 000 lämnar fabriken i Tittmoning i mitten av april. Den anmärkningsvärda försäljningssiffran har uppnåtts under en period av nio år, räknat från när den första maskinen levererades i juni 2005.
Vid Euro Tier mässan i Hannover 2004 presenterades Siloking Kverneland självgående foderblandare som en nyhet. Siloking Kverneland vann guldmedalj för chassits unika trehjulslösning, som gör maskinen lättmanövrerad, vilket ger överlägsna egenskaper i trånga utrymmen.
– Det självgående konceptet etablerade sig omedelbart och med stor framgång på marknaden. Bortsett från några mindre detaljförbättringar är produkten densamma sedan lanseringen, säger Richard Vogt, produktansvarig för Fullfoder vid Kverneland Group. Han berättar att de varit banbrytande i användandet av självgående foderblandare på såväl medelstora som på små familjeägda lantbruk.
De senaste tio åren har Kvernelands maskinspecialister kompletterat sortimentet av foderblandare med nya högpresterande modeller. År 2009 presenterades modellen Prestige, en självgående fullfoderblandare med samma innovativa chassi samt med luftfjädring för ökad komfort.
Siloking Kverneland Prestige motsvarar de stora lantbrukens krav, världen över. Oavsett lantbrukets storlek, så ser de självgående foderblandarna till att underlätta det dagliga arbetet för många nöt- och mjölkproducenter. Fördelarna är många; föraren har högre komfort vid utfodring, kortare arbetstid, foderfördelning sker med ökad precision och minimerad foderförlust.
– Det är i arbetsprocessen mellan ensilagesilon och korna som vi ser potentialen att utveckla effektiviteten på många lantbruk, säger  Richard Vogt, produktansvarig på Kverneland.
Grunden för framtida expansion inom detta område har skapats.
– Många maskindelar används till samtliga modeller, därför är det lätt att hålla ett komplett lager tillgängligt. Detta gör att vi, tillsammans med våra återförsäljare, kan erbjuda god kundservice, säger Richard Vogt.
Prestige självgående foderblandare är en viktig del i Kvernelands totala produktutbud av vallmaskiner som omfattas av slåtter, strängning/vändning, pressning, transport och slutligen utfodring.
KV_Prestige_0001.jpg_kvg_medium

Relaterade artiklar