ANNONS

Allt fler väljer kyckling

Produktionen av kyckling kan ha en riktigt ljus framtid. Det tror i varje fall Jonas Tunestål, vd på Scandi Standard.

Tack vare de kraftigt höjda priserna på livsmedel har det redan märkts av nya köpmönster. Konsumenter väljer billigare alternativ.
Detta kan få till följd att fler väljer kyckling på bekostnad av gris- och nötkött då kyckling är billigare.
Det berättar Scandi Standards vd Jonas Tunestål i en intervju i danska Landbrugsavisen.
Samtidigt är det inte säkert att det blir på bekostnad av gris- och nötkött totalt sett. Andelen kycklingkött som konsumeras kan öka med bibehållen kvantitet av gris- och nötkött då det nyligen presenterats siffror som visar att konsumtionen av kött totalt i världen kommer att öka rejält de närmsta 25 åren. Enligt FN handlar det om en ökning på 50 till 140 procent fram till år 2050.

Relaterade artiklar