ANNONS

Danish Agro på offensiven

Den 30 juni ingick Danish Agro Machinery Holding A/S ett avtal om att köpa 45 % av aktierna i den danska maskinförhandlaren ALMAS Agro A/S. Företaget har en stark position på Nordjylland och Himmerland med anläggningar i Brønderslev och Hvam. Som en del av avtalet så har Danish Agro möjlighet att överta de resterande 55 % av aktierna vid ett senare tillfälle.

– ALMAS Agro A/S är ett stor och viktig maskinföretag i Danmark och de har lång erfarenhet av CLAAS produkter. Företaget har 26 erfarna medarbetare och en omsättning på omkring 100 miljoner danska kronor. ALMAS Agro A/S har ett bra samarbete med lantbrukarna på Nordjylland och vill bygga vidare på det samarbetet. Därför tvivlade jag inte alls när ägaren Børge Vestergård ville sälja en del av företaget till oss. Jag ser stor potential i företaget och dess medarbetare, säger Christian Junker som är koncernchef i Danish Agro.

ALMAS AGRO A/S ägare Børge Vestergård tror att företaget kan utvecklas ytterligare genom avtalet med Danish Agro.

– Som ägare av företaget är det viktigaste för mig att skapa de bästa förutsättningarna för framtiden. Jag är övertygad om att detta avtal ger oss bättre möjligheter att utvecklas. Jag ser fram emot att vara en del av detta och att de anställda ska utveckla ALMAS Agro A/S tillsammans med ledningen för Danish Agro, säger han.

Även Jens Skifter som är vd för Danish Agro Machinery Holding A/S glädjer sig över överenskommelsen.

– Danmark kännetecknas för sina starka maskinåterförsäljare med lång erfarenhet, hög kvalitet och stor kunskap. ALMA Agro A/S är inget undantag och företaget har varit en nära partner till det danska lantbruket i många år. Avtalet innebär att vi säkerställer att kompetensen och kunskapen stannar i den danska distributionsstrukturen, säger han.

Relaterade artiklar