ANNONS

Den svenska maten – ny blogg om livsmedelsstrategin

Arbetet är i full gång med att genomföra den svenska livsmedelsstrategin för att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Under den rådande Corona-krisen har det blivit än mer uppenbart att en hållbar livsmedelsproduktion är samhällsviktig och intresset för frågor som rör beredskap och en robust livsmedelskedja ökar. Bloggen Den svenska maten – om livsmedelsstrategin kommer att ge information och personliga reflektioner om arbetet som bidrar till en ökad svensk matproduktion.

Blogginläggen handlar om nyheter och händelser inom Jordbruksverkets område men kommer också göra nedslag i vad som sker hos andra aktörer, eftersom livsmedelsstrategin täcker hela livsmedelskedjan och en mängd aktörer och myndigheter.

– Svensk livsmedelsproduktion är världsledande när det gäller miljö, klimat, smittskydd och djurvälfärd. Vi vill inspirera, visa goda exempel och skapa engagemang hos alla som arbetar med att öka den. Att ha en välmående livsmedelsproduktion är viktigt både i normala tider och i händelse av kriser, säger Karin Lindow som samordnar arbetet med bloggen.

Flera av oss som bloggar deltar aktivt både nationellt och internationellt med att bevaka och driva frågor i en positiv riktning för en hållbar produktion och konsumtion av mat.

– Våra experter har mycket kunskap och deltar i många forum som vi vill att fler ska kunna ta del av. Vi hoppas att alla möjliggörare och utförare av livsmedelsstrategin ska få nytta av Den svenska maten, säger Olof Johansson chef för avdelningen för Jordbruk och analys.

Några av de experter som kommer att skriva på bloggen Den svenska maten: Åsa Lannhard Öberg, Thomas Dalkvist och Karin Lindow. Foto: Carl Johansson

Relaterade artiklar