ANNONS

Dewulf med 36 axialrullar

Sedan tidigare hade potatismaskintillverkaren Dewulf en självgående upptagare som klara av tre stycken rader på 90 centimeter, men den ersätta nu av nya Kwatro Xtreme. Maskinen är utvecklad för dem som sätter i rader om 4×90 cm eller bänkar som mäter 1 800 mm. Dewulf menar att man ska ha billen monterad framför första axeln för att minimera potatisskador. Den delade billen har automatisk djuphållningskontroll med medar och hydrauliskt drivna skärtrissor.

Det unika med Kwatro Xtreme är att den inte smalnar av i skarven mellan upptagarmattan och dewulf-kwatro-xtremesållmattan, vilket gör att man kan köra betydligt fortare. Själva rensverket går att få med enbart mattor eller med hela 36 axialrullar, varefter ringelevatorn lyfter upp potatisen till nästa nivå. Övre bandet på väg till tanken kan även ett mindre rensverk installeras.

Tanken har en volym på 17,5 kubikmeter och utan delning i bottenmatten. Avlastning kan ske under gång och automatisk spänning av mattans kedjor minskar slitaget på dem. Maskinen har bandställ från Claas på framaxeln och kan fås med Mitas extra breda hjul bak – 1250/50R32.

Relaterade artiklar