ANNONS

Elektrisk materialhanterare med unik batteriteknologi

Sennebogen utökar nu sitt elektriska sortiment med nya modellen 817 E Electro Battery. En materialhanterare som är helt mobil och jobbar dygnet runt med noll utsläpp, en ny teknisk milstolpe för branschen. Sennebogen har byggt eldrivna materialhanterare i 30 år, men med begränsad rörlighet på grund av kabeln.

Rena batteridrivna enheter som redan finns på marknaden har hittills visat sig vara ofördelaktiga på grund av batteriernas begränsade drifttid. Men i nya 817 E Electro Battery har Sennebogen tagit fram en teknisk lösning som gör att man kan fortsätta arbeta med maskinen även när den är ansluten till elnätet för laddning.
Vid nätdrift ser dual power management till att strömförsörjningen från elnätet används för arbetsrörelserna, samtidigt som den inmatade överskottseffekten även laddar batterierna. Beräknat på 2 000 drifttimmar per år och energiproduktion från förnybara energikällor, sparar den batteridrivna materialhanteraren i genomsnitt 31 800 kg CO2 per år, jämfört med sina dieseldrivna motsvarigheter – och med lika stor rörelsefrihet.
Tack vare CEE 63 A-kontaktsystemet med en inbyggd laddare på 44 kW, kan 817 E Electro Battery laddas i ett vanligt industriuttag. Därmed slipper man investera i dyra laddstationer.
Med en 817 E Electro Battery får man en miljövänlig maskin med mindre vibrationer och buller, som inte behöver tankas och dessutom har mindre servicebehov än en dieselmaskin. Batteritiden på maskinen är 6-8 timmar beroende på arbetsuppgift.
Det dubbla energihanteringssystemet känner automatiskt av energikällan och växlar till motsvarande arbetsläge.
Med en regelbunden diagnos upptäcker maskinen själv eventuella fel. 817 E Electro Battery har en räckvidd på 9 meter och en arbetsvikt på 18 ton.

Relaterade artiklar