ANNONS

Ett komplett Agromek

Över 500 utställare i 13 hallar där besäkare kan se såväl djur, inomgårdsteknik som fältmaskiner och traktorer. Årets Agromekutställning är unik på många sätt då det är färsta gången på många år som man kommit överens med den danska importörsföreningen för traktorer och fältmaskiner om en gemensam lantbruksutställning i Danmark. Intresset för Agromek är även stort i Sverige och när määssan stänger på fredag den 30 november har det troligtiv varit en hel del svenskar här.
Redan nu finns det många svenska företag på mässan och flera av dem har fått priser. På Agromek består priserna av stjärnor för intressanta nyheter. Däcktillverkaren Trelleborg har fått pris för sin nya fälj med en speciell räffling som medför att däcket inte slirar mot fäljen vid stor belastning. En viktig konstruktion på stora däck. Systemet heter High Knurling och finns til fäljar med 42 eller 46 tum.
En annan svensk tillvekrare som knep åt sig stjärnor är Väderstad. De fick utmärkelser för sin precisionssåmaskin Tempo samt för sitt redskap för strip tillage.
Fler rapporter från Agromek följer här och ni som vill lösa riktigt mycket prenumererar lämpligen på NilehnTeknik. I nummer 4, som kommer den 14 december, blir det minst fyra sidor om det hetaste från mässan. Klicka här för att teckna en prenumeration.

Traktorer från bland annat New Holland och John Deere tillhörde ett av de nya inslagen på årets Agromek.

Trelleborg High Knurling fick två stjärnor.

Väderstad Strip Till fick två stjärnor.

Precisionssåmaskinen Tempo fick en stjärna.

Relaterade artiklar