ANNONS

Guldregn över Intermat

Den 20 till 25 april är det den internationella entreprenadmässan Intermat i Paris och precis som på alla andra mässor utser en jury vinnare bland nyheterna. Totalt delades det ut fyra guldmedaljer, lika många silver och ett brons medan tre andra produkter fick hedersomnämnande.
Gulden gick till Wacker Neuson för deras rena minigrävare 803 Dual Power, till Liebherr för deras personkorg EN 81-43-2009 för byggkranar och till Merlo för sin nya säkerhetslösning så att risken att teleskoplastaren stjälper minskar väsentligt. Systemet heter MCDC och det varnar föraren för överbelastning i längstled med information i en monitor. Fördelen är att föraren i god tid ser hur maskinen belastas och om man närmar sig gränsen. Det innebär att föraren har tid på sig att anpassa körningen som då blir effektivare jämfört med system som bara varnar och stänger av hydraulfunktionen tvärt.
Den fjärde guldmedaljen gick till Atlogs kartprogram. Genom att använda ett enkelt program i en handdator eller iPad samt en GPS-station kan man få fram en tredimensionell kartbild över området som ska arbetas på inom anläggningsarbeten.
Intermat har i år drygt 1 000 utställare och det är tionde gången i ordningen som mässan arrangeras. Intermat är vart tredje år och alternerar med Bauma i München och ConExpo i Las Vegas.

Wacker Neuson 803 Dual Power som kan köras som vanligt med en dieselmotorer eller köras med eldrift och då få sin kraft från ett tillhörande dieseldrivet kraftverk som placeras på lämpligt ställe. I detta läge kan 803 Dual Power köras tyst och utan avgasutsläpp exempelvis inomhus. Liebherr EN 81-43-2009 är en personkorg för byggkranar. Den har plats för två personer och klarar 200 kg till en maximal höjd av 300 meter.

D510854D510854_329_intermat2015

 

Relaterade artiklar