ANNONS

I morgon öppnar Agromek

Norra Europas största lantbruksmässa slår upp portarna i morgon tisdag och Lantbruksnytt kommer att vara på plats. Mässan som har öppet till och med den 2 december arrangeras som vanligt i mässhallarna i utkanten av Herning på Jylland.

Svenska Trelleborg är en av utställarna och de kommer att visa däcklösningar och produkter från varumärkena Trelleborg och Mitas, som en del av Trelleborgs produktutbud med flera varumärken  och hjulsystem.

På Agromek visas för första gången det nya Trelleborg HF1000 redskapsdäcket, nyligen lanserat på SIMA Paris. Trelleborg HF1000 är designad för premiumfodervagnar och flytgödselbilar och är det bästa valet för att förbättra maskinens effektivitet och samtidigt respektera miljön.

VF- och stålbälteskonstruktionen hos HF1000 säkerställer lång hållbarhet och överlägsen prestanda både på fältet och på vägen. På fältet sticker den ut med sina utmärkta flytegenskaper och självrengörande egenskaper. På vägen ger den en bekväm körning och enkel hantering samtidigt som den ger ökad stabilitet och generell körbarhet. Även under maximal stress, med ett fullastat fordon, ger det innovativa slitbanemönstret HF1000 upp till 12,5 % bredare fotavtryck jämfört med en premiumkonkurrent, vilket säkerställer effektiv lastfördelning och maximal respekt för marken. I våta terrängförhållanden har den nya Trelleborg HF1000 slitbanedesignen en enastående självrengörande funktion, nödvändig för att hålla däcket och maskinen i funktion även under svåra förhållanden. Jämfört med en premiumkonkurrent resulterar det nya slitbanan HF1000 i upp till 40 procent renare med förbättrad körbarhet och övergripande däckprestanda.

I monter G5740 visas också däcket Trelleborg TM1000 ProgressiveTraction. Konstruerad enligt VF-standarder och utrustad med den flerfaldigt prisbelönta ProgressiveTraction®-teknologin, ger denna innovativa däcklösning överlägsen flytförmåga, mindre stress på jorden och oslagbar grepp. På vägen garanterar den låg bränsleförbrukning och utsläpp, förstklassig hantering och komfort samtidigt som däckets livslängd förlängs.

I sitt dedikerade område vid monter G5740 visar Mitas upp jordbruksdäck med modern konstruktion och maximalt jordskydd på AGROMEK inklusive dess SFT (Super Flexion Tire). Mitas SFT-däcket är utvecklat speciellt för användning på traktorer och skördare med höga hästkrafter och levererar maximalt grepp och enastående produktivitet. De flexibla och ultrastarka sidoväggarna tillåter låga uppblåsningstryck för hög lastbärande kapacitet. Den extremt stora luftmängden säkerställer skonsam markhantering vid arbete med tunga laster.

Dessutom kommer besökarna också att hitta AGRITERRA 02, ett snabbt och högpresterande jordbruksdäck med ett brett användningsområde, inklusive på släp, last- och transportfordon, flytgödselbilar, spridare och annan aggregatutrustning. Tack vare sin rundade gängade skuldra och utökade fotavtryck är detta däck mycket skonsamt mot gräsmarker och har låga bullerutsläpp, lågt rullmotstånd och bränsleförbrukning.

Relaterade artiklar