ANNONS

Ingen skillnad mellan konventionellt och ekologiskt

Aarhus Universitet har slagit fast att det inte är någon större skillnad mellan konventionell och ekologisk produktion vad gäller miljö- och klimatpåverkan. Tittar man enbart på areal är påverkan mindre i den ekologiska produktionen, men inte om man jämför mängden färdiga livsmedel eller andra produkter från lantbruket
Det stämmer väl överens med alla de andra forskningsrön vad gäller koldioxidavgång och som hela tiden visar att ju större avkastning per areal eller djur, ju mindre koldioxidavgång per mängd producerad produkt.

Relaterade artiklar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng