ANNONS

Innovativ utbildning nyckeln till hållbar matproduktion

Framtidens livsmedelssystem kräver nya kunskaper. EIT Food satsar på digitala utbildningslösningar för att rusta nästa generation agrifood-arbetare.

Vår matförsörjning är inte isolerad, den är en del av ett komplext system påverkat av klimat, geopolitik och marknadskrafter. Samtidigt som agritechnologin utvecklas snabbt, dröjer det med att införa hållbara jordbruksmetoder. Det skapar ett behov av arbetskraft med rätt kompetens för att säkra ett resilient livsmedelssystem.
EIT Food menar att svaret finns i utbildning, men på nya sätt. Traditionella metoder räcker inte för dagens utmaningar. Genom att kombinera datadriven lärandeforskning, digitala verktyg och praktiskt erfarenhetsbaserat lärande kan framtidens agrifood-arbetare utveckla färdigheter med verklig påverkan.
EIT Food Education leder utvecklingen. Deras Skills Academies siktar på att under fem år engagera 200 000 elever och studenter, med målet att omvandla matproduktionen till mer hållbar och motståndskraftig.

Relaterade artiklar