ANNONS

Intressanta små nyheter från John Deere

John Deere har lanserat en stor mängd nya maskiner, allt från gräsklippare till de största traktorerna och tröskorna. Allt visades upp för pressen i Berlin i går och bland det mest intressanta är kanske nya småtröskor och traktorer i den mindre och i mellanklassen.
John Deeres minsta tröskor 1470 och 1570 tillverkas i Brasilen men har slutat att säljas i Europa för att de inte uppfyller avgaskrav steg IIIB. Nu är det klart med ersättare till dessa även här och det blir genom ett samarbete med finska Sampo. Sampo kommer att tillverka småtröskor till John Deere och dessa blir exakt som originalet men gröna med gula fäljar. Även motorn kommer att var en Agco Power i dessa tröskor.
– Det hade varit för kostsamt för oss att utveckla en ny liten tröskserie med tanke på att denna marknad inte är så stor längre. Samarbetet med Sampo innebär att den finska trösktillverkaren kommer att få sälja fler tröskor utanför Norden, säger Ian Grey på John Deere.
Det blir två modeller John Deere W330 och W440 där den största har en motor på 238 hk, 4,5 m2 sållyta, 6,3 m2 skakaryta och 6 skakare samt 6 500 alternativt 8 000 liters spannmålstank. Som kund kan man välja om man vill ha en exta cylinder i tröskan. Modellen som även säljs som John Deere är alltså den största Sampon som heter 3000.
När det gäller mindre traktorer har John Deere kompletterat så att det nu finns 27 modeller att välja i klassen 49–120 hk. Det är maskiner som passar många svenska gårdar. Här ingår bland annat 5090RC, den modell John Deere har med i finalen av Tractor of the Year.

Relaterade artiklar