ANNONS

JD center för inteligent lantbruk

John Deere har precis invigt sitt nya center för intelligent lantbruk. Det är en helt ny byggnad i tyska Kaiserslautern där 90 personer arbetar med utveckling av nya system för att sänka lantbrukarnas produktionskostnader med hjälp av ny teknik.
John Deere kallar det i Farming och idén startade år 1997. Sedan år 2003 har John Deere haft fullt fokus på att utveckla den här typen av system och förlaggt utvecklingen till en egen enhet inom koncernen. Förutom i Kaiserslautern finns det liknande utvecklingscentra i USA och i Indien. Med de här tre platserna täcker man upp hela världen.
Grunden är att de från början militära satelliterna, GPS, Glonass och Galileo blev fria och tillgängliga för civilt bruk. Autostyrning med GPS är grunden för i Farming eftersom allt måste positionsbestämmas för att man ska kunna dokumentera och ge råd.
I dag handlar mycket om ISUBUS. Den gemensamma standarden så att redskap och traktorer kan kommunicera oavsett fabrikat.
– Alla kör ju inte John Deere, men vi vill kunna erbjuda system som passar alla och på så sätt lyfta nivån totalt i lantbruket, säger Thomas Engel, chef för John Deeres nya utvecklingscentra i Kaiserslautern.

Relaterade artiklar