ANNONS

Lely-familjen köper in sig i svenska Ekobot

Ekobot som jobbar med en autonom ogräsrobot har fått nya delägare. Det är det nederländska investmentbolaget Navus Ventures som köpt in sig i Ekobot. De ägs i sin tur av Lely som är en av världens ledande tillverkare av bland annat mjölkrobotar.

Tanken är att Navus Ventures ska hjälpa Ekobot att få ut roboten på marknaden i stor skala.
– Vi kommer att bidra till Ekobots kommersialisering genom att dela med oss av vår kunskap om att få ut jordbruksrobotar på marknaden. Vi kan bidra med ett stort nätverk, expertis kring utveckling av ny teknik och kunskap om hur man bygger upp en serviceorganisation, säger Eduard Meijer, vd för Navus Ventures i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Ekobot är en start up och det kommer att behövas ytterligare kapital i framtiden. Vårt engagemang i bolaget innebär att vi finns med och bidrar till finansieringen framöver.

Erik Jonuks är vd på Ekobot och han kommenterar de nya delägarna i en intervju med Dagens PS:
– Dagens tillkännagivande är en av bolagets största milstenar sedan dess grundande. Vi har nu en strategisk ägare som avser att bidra till vår finansiering och utveckling. Det här ger oss en fantastisk möjlighet att ta en ledande position på den europeiska marknaden för fältrobotar”, säger han.

Vi på Lantbruksnytt har berättat om Ekobot vid flera tillfällen och om du vill se inslag om roboten kan du göra det här. 

 

 

Relaterade artiklar