Möte om framtidens matförsörjning
LRF Mjölk arrangerar RE:INVENT MILK – ett hackathon för att diskutera och tänka nytt kring mjölkens roll i samhället. Utgångspunkterna är mat som är hållbar både för hälsan och miljön. Hacket hålls i Stockholm den 27 maj.
Över hela världen pågår samtal om att skapa mer hållbar och klimatsmart mat. Man pratar om kortare transporter, mindre matsvinn och miljövänligare produktion. Samtidigt står vi inför utmaningen med en globalt växande befolkning som behöver mer mat än någonsin. Enligt WWF måste vi producera lika mycket mat de kommande 40 åren som vi har gjort totalt de senaste 8 000 åren.
Vi behöver hitta lösningar för att producera näringsrik mat som räcker åt alla och har så lite negativ miljöpåverkan som möjligt – klimatklok mat helt enkelt, säger Anna Blomberg, agronom och mediestrateg på LRF Mjölk. Därför vill vi få in olika perspektiv och nya idéer om framtidens hållbara mjölk, från bondgården till mjölkglaset.
På Re:Invent Milk möts klimat- och näringsexperter, kreatörer, mjölkbönder och personal i förskola och skola för att under en dag tillsammans ta fram koncept och idéer för den hållbara svenska mjölken i framtiden. LRF Mjölk kommer också att presentera forskning om hur man samtidigt kan ta hänsyn till matens näringsinnehåll och klimatpåverkan.
Allt vi äter påverkar klimatet. Då är det viktigt att det vi äter är näringsrikt. Annars har klimatpåverkan skett i onödan, säger Anna Blomberg