Ny chef på Arla i Jönköping
I dag tillträder Johan Barkinge som ny chef för Arlas mejeri i Jönköping. Han tar därmed över ledarskapet för en av Europas mest moderna anläggningar.
Johan Barkinge är civilingenjör i maskinteknik och har gedigen erfarenhet av ledande befattningar inom livsmedelsindustrin, senast hos Orkla där han arbetat i mer än ett decennium. Nu tar han över ansvaret för en av Arlas största anläggningar för färska produkter.
– Jag är glad och stolt över förtroendet att få leda Arla Jönköping. Jag ser fram emot att lära känna alla kollegor och tillsammans utveckla mejeriet med fokus på effektivitet, hållbarhet och att skapa värde av våra ägares mjölk, säger Johan Barkinge.
I sin nya roll kommer Johan Barkinge att rapportera till Ann-Louise Wärners, direktör för Arlas färskvarumejerier i Sverige, som är mycket nöjd med rekryteringen.
– Jag är väldigt glad att ha Johan på plats. Han har framgångsrikt lett anläggningar genom både nyetableringar, tillväxt och förändringsperioder. Jag är övertygad om att hans kunskap, erfarenhet och ledarskap kommer vara värdefulla tillgångar när vi fortsätter att utveckla och stärka Jönköpingsmejeriet, säger hon.
Fakta om Arla Jönköping
Jönköpings mejeri och logistikcenter i Ljungarums industriområde är en av Europas mest moderna anläggningar och förser hela Götaland och norra Europa med mejeriprodukter.
Mejeriet är specialiserad på laktosfri mjölkdryck och mjölk med längre hållbarhet, men producerar även grädde och filprodukter som kefir och jordgubbsfil.
Anläggningen tar emot cirka 160 miljoner kilo mjölk per år.
99 procent av produktionen drivs av förnybara energikällor.
Cirka 650 medarbetare jobbar på anläggningen.

