ANNONS

Ny storbalspress från NH

Den nya BigBalern har ökad kapacitet och ger balar med högre densitet, allt för att få en högre prestanda, både när det gäller effektivitet och ekonomi. Detta tack vare att allt i de nya modellerna går snabbare. Kolvhastigheten har ökats till 48 slag per minut och samtidigt har svänghjulet gjorts större och tyngre vilket gör att mer energi används för att trycka ihop balarna, som blir ännu tätare. Densiteten i balarna har ökat med fem procent, vilket ger fler och hårdare balar per timme, utan någon direkt påverkan på traktorn.
Den nya MaxiSweepTM pickupen med nya kraftigare pickupfjädrar är helt ny. För att säkerställa en optimal inmatning av alla typer av material har de nya pressarna utrustats med en extra inmatningsskruv. För att få en bättre toppfyllning och lägre effektåtgång har snittrotorn fått samma bredd som förkammaren.
Även förkammartekniken har förbättrats genom att föraren nu får indikering genom IntelliView III-pekskärmen om hur traktorn ska köras över strängen. Detta sker genom sensorer i förkammaren. De tre knytarfläktarna har fått ny design på knytarkåporna, för att skydda dem ännu mer mot damm och smuts och därmed säkra funktionen.
För dem som vill ha full koll på skörden finns balvåg och vattenhaltssensor som tillbehör. Dessa kan kombineras med traktorns GPS och sedan användas för skördekartering i hemdatorn. Även servicemöjligheterna har förbättrats. Den stora kåpan öppnas med ett enkelt handgrepp och garnförrådet har utökats och har nu plats för 32 garnnystan.

Relaterade artiklar