ANNONS

Nya vacuumlyftar till Sverige

Nu kan du som arbetar med stenläggning hitta allt ifrån lyftutrustning till markvibratorer och stensågar på ett och samma ställe. EPOX Maskin AB introducerar WIMAG vakuumlyftar på den svenska marknaden och är därmed ensamma om att erbjuda ett komplett maskinsortiment för markstensarbete och stenläggning.

Tunga lyft och böjda ryggar tillhör tyvärr vardagen för många som jobbar med stensättning. Genom att använda vakuumlyft minskas risken för belastnings- och förslitningsskador samtidigt som läggningstiden reduceras.

Som generalagent i Sverige erbjuder EPOX ett antal högkvalitativa vakuumlyftar från tyska WIMAG. Sortimentet innefattar både stenmagneter för maskinella lyft och manuella lyftredskap med olika sorters vakuumteknik.

WIMAGs vakuumlyftar bygger på två olika tekniker. Den första typen skapar en lufttät ”kammare” mellan stenen och lyften och en vakuumpump suger sedan ut luften ur detta utrymme. När pumpen skapat ett tillräckligt vakuum kan stenen lyftas.

Den andra tekniken bygger på en turbofläkt, som kan liknas vid mycket stark dammsugarmotor. De två stora fördelarna med turbotekniken är att lyften fäster mycket snabbt mot stenen och att man inte är beroende av att materialet är tätt. En vakuumlyft med turbofläkt kan därför användas på alla typer av betongplattor och även på riktigt porös sten.

Ur WIMAGs breda sortiment av högkvalitativa vakuumlyftar har EPOX valt ut ett antal sten- och plattlyftar som underlättar alla typer av markstens- och stenläggningsarbeten.

WIMAG Turbo M är en vakuumlyft med turbofläkt. Modellen är speciellt utvecklad för manuella lyft och så stark att den klarar mycket porös natursten och betong, även skrovliga och ojämna stenar.

WIMAG Turbo H är en vakuumlyft med turbofläkt, så stark att den klarar mycket porös natursten och betong, även skrovliga och ojämna stenar.

WIMAG Alpha är ett praktiskt vakuumhandtag som klarar de flesta kakel- och klinkerplattor samt lufttät natursten.

WIMAG Beta är en smidig batteridriven vakuumlyft för manuella tvåmanslyft. Den klarar de flesta täta naturstenar och betongprodukter.

WIMAG Gamma är en så kallad stenmagnet, en smidig batteridriven vakuumlyft för maskinella lyft. Den klarar de flesta täta naturstenar och betongprodukter.ye0269hibeoq3qsfddrt

Relaterade artiklar